A gyümölcs legjavát adjuk az egészséges és élvezetes élethez

 
Országos összefogással segít a SIÓ
2008-05-15 13:00:00

A SIÓ-ECKES Kft. felelősséget érez, hogy a gyermekek egyenlő esélyeit, egészséges fejlődését elősegítse és az iskolarendszer munkáját támogassa. 2008-ban a SIÓ a szociálisan is rászoruló családok gyermekeinek iskolakezdésében kíván segíteni, amihez az Önök közreműködésére is nagy szükségünk van.

A "Köszönjük, SIÓ!" Napocska, név és szlogen évek óta a SIÓ-ECKES Kft. jótékonysági tevékenységét jelenti, a tavaszi vagy az őszi időszakban kapható akciós termékeken találkozhattak már a fogyasztók ezzel a sárga címkével.

A"Köszönjük, SIÓ!" Iskolatáska Program által olyan szociálisan hátrányos helyzetben lévő családokhoz juthat el a SIÓ-ECKES Kft., amelyeknek valóban komoly anyagi problémát jelent a tanévkezdés, a SIÓ termékek fogyasztását talán meg sem engedhetik maguknak. A SIÓ célja, hogy segítségégével e családok gyermekei iskolatáskához jussanak, ami feltétlenül szükséges tanulmányaik megkezdéséhez, ugyanakkor anyagilag jelentősen megterheli a családot.

Programunk célkitűzése, hogy 2008 szeptemberében országosan legalább 1000 iskolás kezdje meg a tanévet „Köszönjük, SIÓ!" iskolatáskával.

A 6-14 év közötti gyerekek a támogatáshoz az iskolarendszeren keresztül juthatnak hozzá, így nem egyedi, hanem összefogáson alapuló jótékonysági tevékenységet végezhetünk. A részvétel feltétele, hogy az iskolák alapítványai a rászoruló diákokról rendelékezésükre álló adatok alapján pályázzanak a gyermekek programba történő bejutásáért, valamint hogy az iskola jelenlegi diákjai iskolánként legalább 25 rajzzal mutassák be, ők hogyan tennék jobbá saját és társaik életét a SIÓ-val együtt. Ezek a rajzok amellett, hogy felkerülnek a Program weboldalának Galériájába, így mindenki számára megtekinthetők lesznek, rajzpályázaton vesznek részt, ahol a gyerekek SIÓ ajándékcsomagot nyerhetnek.

Azok az iskolák, amelyek nem rendelkeznek saját alapítvánnyal, segítséget kapnak, hogy a SIÓ-val közösen találják meg az utat az Iskolatáska Programban való részvételhez.

Az Iskolatáska Program kidolgozása során fontos szempontnak tartottuk, hogy országos összefogást indítsunk el, ezt nemcsak azzal próbáljuk elérni, hogy minden egyes magyarországi általános iskolát megkerestünk elektronikus levélben és postai úton, hanem azzal is, hogy a pályázati anyagnak 25 db gyermekrajzot kell tartalmaznia. A rajzok készítői pedig szintén díjazásban részesülnek, sőt közöségdíjat is kiosztunk a Program honlapján leadott szavazatok alapján. - hangsúlyozta Zarándy Katalin, marketing igazgató.

Az Iskolatáska Program ötlete nemcsak a hazai lakosság szimpátiájára tarthat számot, egy nemzetközi pályázat során a Program az Eckes Family Alapítvány 20.000 EURO-s támogatását nyerte el, amely összeget az eszközök beszerzésére használnak fel.

Ki kell emelnünk, hogy az Iskolatáska Program az Oktatási Minisztérium munkatársainak segítségével juthatott el az iskolákba, elektronikusan április végén, a plakátot tartalmazó postai küldeményként pedig a napokban. Így az évvégi napokat próbáljuk meg szebbé tenni az iskolások számára. - folytatta Zarándy Katalin.

A elektronikus és postai megkeresések mellett a „Köszönjük, SIÓ!" Iskolatáska Program Pályázati felhívását a pafi.hu és a csaladinet.hu oldalakon is közzétették.

A pályázatok beadási határideje: 2008. június 30.

Az elbírálás időszaka: 2008. július.

2008 augusztusban pedig a valóban divatos, ugyanakkor az egészséges viseletet is biztosító iskolatáskák jutnak el a gyerekekhez az Ápisz országos partneri hálózatán és a SIÓ képviselőkön keresztül.

További információ a Programról a www.sioeckes.hu/koszonjuksio és a http://www.koszonjuksio.hu/ weboldalon található, ahonnan a teljes pályázati anyag és a plakát is letölthető.

A SIÓ bízik benne, hogy országos összefogást teremtve tud a legnagyobb szükségben lévő gyermekeken segíteni az Ön támogatásával.

Közreműködésüket és fáradozásaikat előre is köszönjük!

További információ:

Sió-Eckes Kft.

koszonjuksio@sioeckes.hu

http://www.sioeckes.hu/

www.sioeckes.hu/koszonjuksio

http://www.koszonjuksio.hu/