A gyümölcs legjavát adjuk az egészséges és élvezetes élethez

 
SIÓ Vitatigris Tigrisbukfenc – A nagy futás véget ért
2006-09-11 12:25:30

Remek hangulatban zajlott a SIÓ Vitatigris Tigrisbukfenc sorozat ötödik, legnagyobb, egyben idei utolsó állomása, a SIÓ Vitatigris Tigrisbukfenc futóverseny szeptember 9-én, szombaton, Budapesten a Margitszigeti Atlétikai Centrumban.

A SIÓ Vitatigris idén debütáló gyereksport-sorozata, amely a Tetra Pak és a Minimax közreműködésével öt hónap alatt országszerte öt sportágat ölelt fel, azért jött létre, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás szükségességére népszerű és kevésbé ismert – a judo mellett foci, mountainbike, vitorlázás és futás – sportokon keresztül, amelyeket bármelyik kistigris bátran kipróbálhat, akár óvodás, kisiskolás kortól kezdve.

A sorozat záróeseményén óriási futamok vártak az indulókra. A korosztályonkénti versenyek 6 és 12 év közöttieknek különböző, 400 és 1500 méter közötti távon zajlottak – kiélezett küzdelemben, amelyben a lányok több esetben is faképnél hagyták a fiúkat. A családi futás, ahol babakocsi használata is megengedett volt, igazi erőpróbának és remek mókának bizonyult, amit az is bizonyított, hogy ebben a számban szép számú mezőny vágott neki a távnak. A legnagyobb tömeg a záró, „örömfutáson” állt rajthoz. Itt bárki elindulhatott; nem a helyezés, hanem a részvétel volt a cél – hiszen minden célba érkező sorsjegyet kapott, amit később kis szerencsével értékes ajándékokra cserélhetett. A díjkiosztón a dobogósok az érem, az emléklap és az ünneplés mellett izgalmas ajándékokkal lettek gazdagabbak. Akinek pedig nem volt elég a mozgás, az délután további feladatokkal – célba dobással, kapura rúgással, távolugrással, kosárra dobással és falmászással – tehette próbára erejét, ügyességét, amiért gyümölcsök és újabb ajándékok sora volt a jutalom. A Méhek, a Zamatőrök és Hevesi Tamás koncertje, az arcfestés és az ugrálóvár pedig már csak ráadás volt azoknak, akik a SIÓ Vitatigrissel sportoltak-szórakoztak egész nap. Aki nem hiszi, járjon utána – bővebb beszámoló a Minimax tévéműsorában, magazinjában és honlapján található.


Kapcsolódó linkek