A gyümölcs legjavát adjuk az egészséges és élvezetes élethez.

 

Környezeti politika

A piacvezető SIÓ-Eckes Kft. termékeinek alapja a kiváló minőségű gyümölcs. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy megőrizzük a természet erőforrásait a jövő generációi számára, így az üzleti célok elérése és munkatársaink biztonságának megőrzése mellett a környezet megóvására is kiemelt hangsúlyt fektetünk.

Fenntarthatósági stratégiánk keretében a Bolygó&Környezet, valamint az Emberek&Társadalom területén 6 különböző témakörben dolgoznak nemzetközi csapataink a kitűzött célok elérése érdekében. A Fenntartható Juice, a Klímavédelem, a Csomagolás, a Társadalmi Felelősségvállalás, a Munkatársak, valamint az Egészséges Táplálkozás pillérek mentén épül fel komplex Fenntarthatósági Stratégiánk, amely áthatja a teljes vállalati működést.

 

FENNTARTHATÓ JUICE

2019 februárjában anyavállalatunk, az Eckes-Granini Csoport aláírta a "Fenntartható kereskedelmi kezdeményezés" (IDH) "Sustainable Juice Covenant" (SJC) megállapodását, amellyel elköteleztük magunkat a fenntarthatóság biztosítása mellett – a teljes ellátási lánc mentén. Ennek érdekében intenzíven együttműködünk beszállítóinkkal a fenntartható gyümölcstermesztés előmozdítása és biztosítása érdekében a gazdaságok további fejlesztése, képzése és ellenőrzése révén.

A hohes C Narancs és Gyümölcshúsos Narancs termékeink már jelenleg is fenntarthatóan termesztett narancsból készülnek, a jövőben célunk a fenntartható alapanyagból készülő termékek körnek kiterjesztése.

KLÍMAVÉDELEM

A klímaváltozás már ma is jelentős változásokat eredményez időjárásunkban, amely a jövőben egyre nagyobb károkat eredményezhet a mezőgazdaság területén is. Többek között ezért tartjuk kiemelten fontosnak azt, hogy folyamatosan csökkentsük CO2 kibocsátásunkat és 100%-ban kompenzáljuk azt. Büszkék vagyunk rá, hogy 2021. január 1-jétől klímasemleges vállalatként működünk, és egy brazíliai esőerdő védelmi program keretében kompenzáljuk kibocsátásunkat a ClimatePartner által hitelesítve.
Emellett 100%-ban megújuló energiát használunk gyárunkban, valamint folyamatosan törekszünk a vízfelhasználásunk hatékonyságának növelésére is.

 

CSOMAGOLÁS

Partnereinkkel együtt folyamatosan dolgozunk a jövő fenntartható csomagolástípusának megtalálásán és a fejlesztések azonnali adaptálásán. Érintett termékeinken a rendelet életbe lépését megelőzően bevezettük a papír szívószálat, folyamatosan edukáljuk fogyasztóinkat a szelektív hulladékgyűjtés, valamint az újrahasznosítás témakörében és 2022 év végéig célunk, hogy kis kiszerelésű termékeink kizárólag r-PET csomagolóanyagban legyenek elérhetőek.

 

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

Családi vállalkozásként a gyermekek jóléte kiemelten fontos szerepet játszik életünkben. Ennek érdekében indítottuk útjára 2008-ban Köszönjük, SIÓ elnevezésű adományozási és érzékenyítő programunkat, amellyel a nehéz körülmények között élő, de szorgalmas kisgyermekek iskolakezdését támogatjuk iskolatáskával, és hívjuk fel a figyelmet az elfogadás, a segítségnyújtás fontosságára. A program keretében 12 év alatt már mintegy 750 intézmény és 12.000 gyermek részesült támogatásban.

 

MUNKAVÁLLALÓK

Munkatársaink elkötelezettsége, lelkesedése és ötletei teszik a SIÓ-Eckes-t piacvezető vállalattá, emellett ők azok, akik biztosítják, hogy fenntarthatósági törekvéseink alkalmazva legyenek a mindennapok során. Ennek érdekében a Fenntarthatósági Kódexben kézzelfogható javaslatokat adunk kollégáinknak a fenntarthatóbb életvitelre vonatkozóan. Emellett folyamatosan fejlesztjük telephelyeinket, hogy kellemes, élhető környezetet biztosítsunk munkavállalóinknak. Olyan munkakultúrát ápolunk, amely támogatja a változást, megfelel a csapataink igényeinek, és teret ad a személyes és szakmai fejlődésnek.

 

EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS

Célunk, hogy termékeinkkel hozzájáruljunk a kiegyensúlyozott és egészséges étrendhez. Termékfejlesztésünk során fókuszálunk a természetes alapanyagok használatára és a kalóriacsökkentésre. Ezen irányelvek mentén folyamatosan fejlesztjük a kalóriacsökkentett SIÓ Light portfóliónkat, bevezettük a SIÓ Natura BIO márkát, a direkt préseléssel készülő, 100%-os, hűtött gyümölcsleveket (mind hohes C, mind SIÓ márkánkon) és SIÓ Smoothie már piacvezető a szegmensben.

Céljaink megvalósítása érdekében vállaljuk, hogy siófoki telephelyünkön az EMAS rendelet szerinti környezetvédelmi vezetési- és hitelesítési rendszert működtetjük, tevékenységeinket ennek szellemében végezzük. Nyomon követjük a hazai környezetvédelmi jogszabályok változását és betartjuk a tevékenységünkre vonatkozó előírásokat, törekszünk ezek túlteljesítésére is.

 

Siófok, 2021. augusztus 31.


Mészáros Dezső
ügyvezető igazgató